Huren

Inschrijven voor Urban Vista is nog steeds mogelijk. Graag vertellen we je meer over de stappen van inschrijven tot het huren van een woning en de inkomensvereisten.


Schrijf je in 

 

 

 

 

Inschrijven

 

Schrijf je op onze website in door je voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer achter te laten.


Schrijf je in 

Inkomenscheck

 

In juni 2024 ontvang je een uitnodiging om een account aan te maken bij Elfi voor onder andere de inkomenscheck. Dit verloopt volledig digitaal, waarbij de benodigde informatie onder andere via DigiD en je eigen bank worden gecheckt.

Afspraak voor bezichtiging maken

 

Als de inkomenscheck is voltooid en je aan de inkomensvereisten voldoet, ontvang je een uitnodiging om een bezichtigingsafspraak te maken op 4-, 5- of 6 juli. 2024 Het is niet mogelijk om een andere datum te kiezen.

Bezichtiging

 

Tijdens de bezichtigingsafspraak (maximaal 2 personen per huishouden) leiden we je rond in onze modelwoningen en vertellen we je meer over de WoonBundel. Je hebt alle gelegenheid om vragen te stellen. Veel gestelde vragen hebben we alvast op deze website voor je verzameld.


Veel gestelde vragen

Voorkeuren voor woning en WoonBundel doorgeven

 

Na de bezichtiging ontvang je een uitnodiging per email om via onze beveiligde omgeving je voorkeuren voor de woning en de WoonBundel door te geven. Medio juni kun je via de woningvinder op deze website alle woningen, inclusief plattegronden bekijken.

Toewijzing of afwijzing van woning

 

Binnen 4 weken na het doorgeven van je voorkeuren ontvang je per e-mail bericht of je bent geselecteerd voor een woning of niet. Daarna heb je 48 uur bedenktijd om de woning te accepteren. Als je de woning accepteert, vragen we je om een reserveringsovereenkomst te tekenen voor deze specifieke woning. Voor deze reservering betaal je €99 die je terugkrijgt als huurkorting op je eerste maandfactuur.

Ondertekening huurovereenkomst & overdracht van sleutels

 

Zodra we de opleveringsdatum van jouw specifieke woning weten, zullen we je de huurovereenkomst met de startdatum van je huur digitaal aanbieden. Daarna zullen we een afspraak plannen voor de identiteitscontrole, overdracht van de sleutels en een inspectie van de woning.

Inkomenscheck

Elfi verlangt van de huurder(s) een bepaald minimaal inkomen. We doen daarom een inkomenscheck. Het (gezamenlijke) bruto maandinkomen moet minimaal 3,5 keer de netto maandhuur (huur plus servicekosten) bedragen. Voorbeeld: bij een huur van €980 en €90 servicekosten bedraagt de netto maandhuur €1.070. Je hebt dan een (gezamenlijk) bruto maandinkomen nodig van minimaal €3.745.

Waarborgsom

De waarborgsom bedraagt twee keer de maandhuur. Elfi biedt via de WoonBundel de mogelijkheid aan om in plaats van de waarborgsom te betalen, gebruik te maken van de “wonen zonder waarborgsom-service”. Je betaalt dan een klein bedrag per maand in plaats van de grote waarborgsom.

Heb je na het lezen van deze pagina nog een vraag? De antwoorden op veelgestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet.